Selecteer een pagina

BPM berekenen auto

Gratis BPM indicatie aanvragen

Een auto importeren en BPM

Steeds meer particulieren ontdekken de voordelen van auto import. Een nieuwe auto importeren (dat kan ook een occasion zijn die je nieuw aanschaft natuurlijk) is om meerdere redenen een verstandige en voordelige keuze.

Bij import van een auto naar Nederland moet je, voordat je een kenteken krijgt, BPM-aangifte doen. Ook daar is al veel gewin te behalen en daarvan is lang niet iedereen zich bewust. Er zijn veel manieren om tot een lagere BPM voor de auto te komen.

Voordelig BPM-tarief

Zo mag je verschillende afschrijvingsmethodes voor de BPM gebruiken. Je mag zelfs het BPM-tarief gebruiken dat gold bij de eerste toelating van de auto of het tarief uit een van de jaren na die eerste toelating.

Misschien is voor een auto uit 2011 het BPM-regime uit 2015 het meest voordelig. Dan kun je dat gebruiken. Daarnaast kun je kiezen voor afschrijving via de afschrijvingstabel, via één van de zeven koerslijsten of kun je de handelsinkoopwaarde bepalen aan de hand van een taxatierapport.

Verschillen in BPM

Om de verschillen in BPM-tarief maar eens te schetsen: zelfs een andere kleur auto heeft flinke invloed. Een rode of een zwarte auto; dat kan al een BPM-verschil van enkele honderden euro’s opleveren.

Uiteraard is het belangrijk om alle documenten voor BPM-aangifte bij het importeren van een auto naar waarheid in te vullen. De Belastingdienst controleert alle aangiften en kan aan de hand van RDW-gegevens en chassisnummer snel genoeg zien of alles klopt. Een verkeerd ingevulde aangifte levert je geheid een naheffing op en mogelijk zelfs een boete.

Mijn BPM: niet de zorgen, wel het voordeel

Wij zijn bij Mijnbpm.nl volledig gespecialiseerd in het opstellen van BPM-aangiftes en bijbehorende taxatierapporten en onderbouwingen. We doen niets anders. Wij laten jou profiteren van een voordelige BPM en nemen je het risico en de afhandeling bij de Belastingdienst uit handen. Deze service kunnen wij bieden omdat wij overtuigd zijn van onze kennis van en ervaring met deze materie.

Benieuwd hoeveel BPM je moet betalen en wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag dan gratis een voorberekening aan.

Dit heb je nodig om tot een scherpe BPM berekening te komen

 • Exacte of meest gelijkwaardige uitvoering
 • Historische nieuwwaarde
 • Prijslijsten van opties en optiepakketten
 • Gecombineerde CO2 uitstoot
 • Exacte datum eerste toelating
 • Geldende BPM regimes tussen datum eerste toelating en dag van import
 • Nederlandse marktwaarde auto
 • Werkelijke handelsinkoopwaarde op basis van taxatierapport

Om te bepalen wat de meest voordelige BPM voor jouw auto is maken we een indicatie op basis van de advertentiegegevens. Een exacte berekening kunnen we maken als je ons een kopie van de autopapieren en de kilometerstand geeft. Ben je al bij de RDW geweest dan is het RDW document dat je na de keuring hebt ontvangen (formulier tbc bpm-aangifte) voldoende.

In 3 simpele stappen geregeld!

 • Stuur ons de benodigde gegevens toe voor een berekening van de BPM.
 • Bij akkoord verzorgen wij de aangifte en afhandeling met de belastingdienst.
 • Na het voldoen van de BPM heb je binnen enkele dagen je Nederlands kenteken in huis.