Selecteer een pagina

BPM berekenen auto

Direct aanvragen

Een auto importeren en BPM

 

Steeds meer particulieren ontdekken de voordelen van auto import. Een nieuwe auto importeren (dat kan ook een occasion zijn die je nieuw aanschaft natuurlijk) is om meerdere redenen een verstandige en voordelige keuze.

 

Bij import van een auto naar Nederland moet je, voordat je een kenteken krijgt, BPM-aangifte doen. Ook daar is al veel gewin te behalen en daarvan is lang niet iedereen zich bewust. Er zijn veel manieren om tot een lagere BPM voor de auto te komen.

 

Voordelig BPM-tarief

 

Zo mag je verschillende afschrijvingsmethodes voor de BPM gebruiken. Je mag zelfs het BPM-tarief gebruiken dat gold bij de eerste toelating van de auto of het tarief uit een van de jaren na die eerste toelating.

 

Misschien is voor een auto uit 2011 het BPM-regime uit 2015 het meest voordelig. Dan kun je dat gebruiken. Daarnaast kun je kiezen voor afschrijving via de afschrijvingstabel, via één van de zeven koerslijsten of kun je de handelsinkoopwaarde bepalen aan de hand van een taxatierapport.

 

Verschillen in BPM

 

Om de verschillen in BPM-tarief maar eens te schetsen: zelfs een andere kleur auto heeft flinke invloed. Een rode of een zwarte auto; dat kan al een BPM-verschil van enkele honderden euro’s opleveren.

 

Uiteraard is het belangrijk om alle documenten voor BPM-aangifte bij het importeren van een auto naar waarheid in te vullen. De Belastingdienst controleert alle aangiften en kan aan de hand van RDW-gegevens en chassisnummer snel genoeg zien of alles klopt. Een verkeerd ingevulde aangifte levert je geheid een naheffing en mogelijk zelfs een boete op.

 

MijnBPM.nl: niet de zorgen, wel het voordeel

 

Wij zijn bij Mijnbpm.nl volledig gespecialiseerd in het opstellen van BPM-aangiftes, berekeningen, en de bijbehorende taxatierapporten en onderbouwingen. We doen niets anders. Wij laten jou profiteren van een voordelige BPM en nemen je het risico en de afhandeling bij de Belastingdienst uit handen. Deze service kunnen wij bieden omdat wij overtuigd zijn van onze kennis van en ervaring met deze materie

 

Uiteraard rekenen wij een vergoeding voor onze service. Deze is echter lager dan de gemiddelde kosten die je maakt bij het opvragen van een van de vele koerslijsten. 

 

 

Dit heb je nodig om zelf tot een scherpe BPM berekening te komen

 

 • Exacte of meest gelijkwaardige uitvoering
 • Historische nieuwwaarde
 • Prijslijsten van opties en optiepakketten uit het productiejaar
 • Gecombineerde CO2 uitstoot
 • Exacte datum eerste toelating
 • Geldende BPM regimes tussen datum eerste toelating en dag van import
 • Nederlandse marktwaarde auto
 • Werkelijke handelsinkoopwaarde op basis van taxatierapport

 

Heb je geen toegang tot al deze gegevens of gebruik je foutieve gegevens dan kan dit je al snel honderden euro’s te veel aan BPM kosten en zelfs en naheffing of boete opleveren. 

Bij de service van Mijnbpm.nl loop je dit risico niet en betaal je altijd de meest voordelige BPM op basis van de werkelijke gegevens. 

 

In 3 simpele stappen geregeld!

 • Stuur ons de benodigde gegevens toe voor een berekening van de BPM.
 • Op werkdagen ontvang je binnen 24uur de volledige aangifte, berekening en onderbouwing.
 • Na het voldoen van de BPM heb je binnen enkele dagen je Nederlands kenteken in huis.