Selecteer een pagina

BPM berekenen camper

Direct aanvragen

BPM berekenen voor een camper.

Het aanbod aan campers in Nederland schiet te kort en de exemplaren die te koop staan zijn simpelweg veel te duur. Maar er is een prima alternatief: een camper importeren. Handelaren doen dit al jaren. De meeste Nederlandse campers komen dan ook uit Duitsland of België.

Camper import is ook voor de particulier een aantrekkelijke optie. Er zijn echter wel wat zaken om rekening mee te houden. De grootste kostenpost – naast de aanschaf van de camper zelf – is meestal de BPM. Hoe kun je de meest gunstige BPM berekenen voor een camper zonder achteraf een naheffing te krijgen?

Bij Mijnbpm.nl zijn we gespecialiseerd in BPM berekeningen voor campers en voorkomen we dat jij te veel BPM betaalt of – door een verkeerde uitvoering – tegen een naheffing en/of boete oploopt.

Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Voor een camper mag je de BPM-aangifte berekenen over het basisvoertuig dat gebruikt is voor de ombouw naar camper. Het rijdend gedeelte dus. Voorwaarde is wel dat we dan uitgaan van een bus en niet van een chassis/cabine.

Dan nog zijn er tientallen mogelijke rekenwijzen om mee aan het werk te gaan en bestaan er verschillende afschrijvingsmethoden (voorbeeld: gebruik je de afschrijvingstabel of gebruik je de handelsinkoopwaarde van het rijdende gedeelte van de camper?). Allemaal resulteren ze in een ander BPM-tarief. Een uitgekiende berekening scheelt je zomaar honderden euro’s!

Bij Mijnbpm.nl maken we een kostenberekening om in beeld te brengen wat je kunt besparen. Vervolgens kunnen wij je volledige BPM aangifte afhandelen met de Belastingdienst. Zo nemen we bovendien het risico op een naheffing bij je weg.

Dit moet je weten om BPM te besparen bij een camper:

  • De exacte uitvoering aangegevendoor fabrikant
  • Prijslijsten van bouwjaar en datum eerste toelating
  • Waarde volgens afschrijvingstabel
  • Afschrijvingspercentage volgens handelsinkoopwaarde

Uiteindelijk is er maar één manier die voor jouw camper de meest voordelige BPM oplevert. Welke dit is berekenen wij graag voor je.

100% zekerheid en altijd de voordeligste

Bereken je zelf een te lage BPM of geef je een verkeerde uitvoering op? Dan volgt er geheid een naheffing plus boete. Die kan de Belastingdienst tot vijf jaar na aangifte opleggen.

Mijnbpm.nl biedt dubbel voordeel bij het importeren van een camper: wij rekenen voor jou de BPM met het grootste voordeel uit en nemen daarvoor de volledige verantwoordelijkheid. Zo profiteer jij van een voordelige aangifte en ligt het risico bij ons.

Na het indienen van de BPM aangifte kan de Belastingdienst tot 5 jaar na de aangifte een naheffing opleggen.

In 3 simpele stappen geregeld!

  • Stuur ons de benodigde gegevens toe voor een berekening van de BPM.
  • Op werkdagen ontvang je binnen 24uur de volledige aangifte, berekening en onderbouwing.
  • Na het voldoen van de BPM heb je binnen enkele dagen je Nederlands kenteken in huis.